Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Λέξεις...ξανά!


ι λέξεις μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο. Πάντα νικούν στο τέλος. Οι λέξεις. Μόνο αυτές"




Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο μιας μαθήτριάς μου στο 2ο ΓΕΛ Πολίχνης, στο Τμήμα Δημοσιογραφίας του Α.Π.Θ. σήμερα, και γράψτε τη δική σας άποψη

11 σχόλια:

  1. Πρώτον συμφωνώ απόλυτα με τον τίτλο του βιβλίου «Στη θάλασσα, στον έρωτα, πρέπει πάντα να βουτάμε με το κεφάλι». Είναι οντος σπουδαία φράση που δυστηχως δεν το κάνουν πολλοί αλλά τεσπα! !!!!! Συμφωνώ πως οι λέξεις μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο εξάλλου οι λέξεις έρχονται πριν τις πράξεις και εμείς τις λέξεις πιστευουμε και στηριζομαστε σ'αυτές. Συνήθως όλοι οι άνθρωποι περιμένουν να ακούσουν μια λέξει που τις περισσότερες φορές τους αλλάζουν ολόκληρη την ζωή!
    Διαφωνώ όμως στο οτι νικανε μόνο αυτές. . . Υπάρχουν και οι πράξεις !




    Αθηνά καπουρανη ΒΑ1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι λέξης είναι πάρα πολύ ωραίες βάζοντας τες σε μια σειρά λογικής ή ακόμη χρησιμοποιώντας τες για να εκ φράσης όμορφα αισθήματα , εικόνες και πραγματικές ιστορίες πέρα από αυτά νομίζω ώμος ότι οι πράξης και τα αποτελέσματα αυτόν των πράξεων είναι αυτές που μένουν στο τέλος

    Ιορδάνης Αράπογλου Βα1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ απόλυτα με το παραπάνω κείμενο, οι λέξεις ολοκληρώνουν έναν άνθρωπο μπορούν από την μια να τον κάνουν να είναι χαρούμενος και από την άλλη απίστευτα λυπημένος.
    Οι λέξεις είναι αυτές που μας κρατάνε 'ζωντανούς',μας αλλάζουν την διάθεση ανάλογα με την περίσταση κ.α.Τέλος συμφωνώ απόλυτα με αυτό που λέει η Αθηνά πως δεν φτάνουν μόνο οι λέξεις για να νικήσουν τα πάντα υπάρχουν και οι πράξεις που πρέπει να εφαρμοστούν..ουσιαστικά οι πράξεις είναι τα αποτελέσματα των λέξεων.

    Καραγιάννη Βασιλική Βα1.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι λέξεις μπορούν να αλλάξουν τα πάντα, ολόκληρο τον κόσμο. Σε αυτό θα συμφωνήσω!!!

    Όσο για τις πράξεις που τέθηκαν πιο πάνω προσωπικά τις εκλαμβάνω ως αυτό που έπεται των λέξεων...

    Κανδυλάκης Ευάγγελος ΒΑ1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρώτα από όλα θα ήθελα να συμφωνήσω εν μέρη με την άποψη αυτή. Μία φράση ακόμα και μία μόνο λέξη μπορει να φέρει τα πάνω κάτω και μπορεί να δημιουργήσει συνταρακτικές καταστάσεις για τον ίδιο τον τον άνθρωπο.
    Αλλά θα ήθελα να διαφωνήσω με το ότι οι λέξεις νικάν πάντα. Οι άνθρωποι κατά την γνώμη μου είναι αυτοί που μπορούν να νικήσουν χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε θεμιτό η αθέμιτο μέσο.

    Αυτή ήταν η γνώμη μου σχετικά με αυτό το κείμενο.

    Γκιγκόπουλος Ευθύμης, ΒΑ1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πλάκα μου κάνετε ρε παίδες; Εγώ δεν είδα το "σώστε τα παιδιά στην Αφρική" να έσωσε κάνα παιδάκι στην Αφρική. Κάτι οργανώσεις τύπου Actionaid προσπαθούν να το κάνουν.
    Τα λόγια επί της ουσίας δεν κάνουν τίποτα. Ίσως, εν μέρει, να δίνουν ελπίδα, σιγουριά, ασφάλεια αλλά μέχρι εκεί. Εμείς οι ίδιοι κινούμε και τον κόσμο με τις πράξεις μας και όχι με τα λόγια μας. Ακόμα και λόγια με παρακινητικό χαρακτήρα, όπως λόγοι σε πλατείες, αποτελούν απλώς την αφορμή για τη σκέψη, ή για την συντονισμένη αντίδραση (πράξεις!!!)
    Ιν κονκλούζιον... Οι λέξεις είναι άδειες... Χωρίς νοήματα... Το νόημα το δίνουμε εμείς, ανάλογα με το πως θα εκλάβουμε το κάθε τι... Αλλά, για να έρθει ο κόσμος τούμπα, καλό θα ήταν να αφήσουμε τις λέξεις, και να πράξουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμφωνώ με το κείμενο..ήταν όντος εντυπωσιακός ο τρόπος που η κοπέλα απόδωσε το νόημα των λέξεων..
    επίσης το να βουτάμε στον έρωτα και στη θάλασσα με το κεφάλι είναι κάτι σχετικό..διότι και στα δύο εύκολα πνίγεσαι..ουσιαστικά βουτώντας παίρνεις ένα ρίσκο..άρα καλύτερα να μιλήσουμε για το ποιος έχει τη δύναμη και το σθένος να πάρει το ρίσκο..από την άλλη οι λέξεις και οι φράσεις και τα λόγια φαντάζουν πολύ όμορφα και τα κάνουν όλα ρόδινα..ποιος όμως στις πράξεις δεν τα θαλάσσωσε??
    άρα θα πρέπει ουσιαστικά να δεχόμαστε ισχυρό κίνητρο από τις λέξεις μας για να τις κάνουμε πράξεις..άρα οι λέξεις μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο μέχρι τη στιγμή που θα σου ζητηθεί η ανάλογη πράξη.στο χέρι μας είναι αν οι λέξεις θα νικήσουν στο τέλος.;)

    Χριστίνα Μουφτόγλου ΒΑ2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κύριε Παπαδημητρίου, νέο εγχείρημα αυτό το blog; Να υποθέσω για κάποιο μάθημα; Είδα στις στατιστικές μου ότι είχε πολλές αναγνώσεις η συγκεκριμένη ανάρτηση και σας ανακάλυψα :)

    Το κείμενό μου είχε μια ρομαντική διάθεση που τελευταία, με όλες τις δυσάρεστες εξελίξεις γύρω μας, νιώθω να τη χάνω. Είχα την ανάγκη να φωνάξω στον εαυτό μου να μην πάψει να πιστεύει στις λέξεις. Σε εκείνες που σου δίνουν την ώθηση να πράξεις αλλά πάνω από όλα, που σε κάνουν να θυμάσαι ποιος πραγματικά είσαι.

    Υ.Γ: Ελπίζω να σας προβληματίσω και με άλλα κείμενα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι λέτε, θα διαφωνήσει κανείς στην ανάγκη να μην πάψουμε να πιστεύουμε στις λέξεις;
    Και ναι Χριστίνα, οι λέξεις μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο, θυμίζοντας σε όλους μας ποιοι είμαστε πραγματικά, όπως λέει και η Κική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όντως δεν πρέπει να σταματήσουμε να πιστεύουμε στις λέξεις!! αλλά πιο πολύ πιστεύω ότι μετράνε οι πραξεις!! γιατί μόνο με λέξεις, πολλές φορές δεν εκφράζουμε αυτά που πραγματικά νιώθουμε, αλλα με τις πράξεις μπορούμε!!
    Κατερίνα Μαρίντσιου Βα2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εγώ πάλι πιστεύω ότι από λέξεις χορτάσαμε!!!Επιτέλους είναι καιρός να πράξουμε,να αντιδράσουμε σε ότι μας ενοχλεί σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο.Ωραίες οι λέξεις δεν λέω αλλά τι να την κάνω εγώ την λέξη "αγάπη" όταν υπάρχει παντού αδιαφορία για τον συνάνθρωπο...Οι λέξεις φεύγουν,μετά από ένα-δύο ή και περισσότερα χρόνια κανείς δεν θα θυμάτε πχ τι είπα εγώ για το συγκεκριμένο θέμα σε αντίθεση με τις πράξεις οι οποίες θα μείνουν και θα στιγματίσουν την υπόλοιπη ζωή μου...

    Σταυρούλα Κουτσοθόδωρου ΒΑ2

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.