Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Ουτοπία

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της δικής σας ουτοπίας;

4 σχόλια:

  1. Kατά τη γνώμη μου, ουτοπία είναι ένα μέρος στο οποίο είσαι ελεύθερος, έχεις αυτά που χρειάζεσαι, είσαι με αυτούς που αγαπάς και σε αγαπάνε και φυσικά ένα μέρος όπου δεν υπάρχουν πόλεμοι, δυστυχίες και γενικά προβληματα!!!!! Ένας κόσμος φανταστικός, μαγικός με άλλα λογια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η δικια μου ουτοπία είναι υπαρκτή και όχι φανταστική.Είναι η απέναντι όχθη.Η Αμερική!Όλη η μαγεία του κόσμου , σε μια απέραντη έκταση.Ο καθένας έχει την δικιά του ουτοπία.Μπορεί να είναι φανταστική, μπορεί και υπαρκτή. Γενικότερα πηγαζει απο τα θέλω του καθενός .

    Οικονόμου Νίκος-Βα2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλα τα χαρακτηριστικά της δικής μου ουτοπίας τα λέει το τραγούδι του John Lennon - Imagine . Ένα μέρος που δεν υπάρχουν χώρες ούτε θρησκείες , όλες οι ζωές των ανθρώπων να ζουν σε συνθήκες ειρήνης, όλος ο κόσμος να είναι ένα, όλοι να είναι ονειροπόλοι , να μην υπάρχη στον υπάρχοντα κόσμο ανάγκη για πείνα ή και για απληστία. Όλοι να μοιράζονται όλων τον κόσμο.

    Ιορδάνης Αράπογλου Βα1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. η δικη μου ουτοπια δεν περιεχει χρηματα,ιδιοκτησια,εγωισμο και λογοκρισια, το ανταλακτικο εμποριο δεν ειναι 8εσμος της αλλα μπορει να πραγματοποιειται,οι αν8ρωποι συνεχιζουν να κανουν αυτα που κανουν και σημερα,πχ ο πιλοτος κανει την δουλεια του,ζουμε με της παροχες ο ενας του αλλου.βεβαια αυτο προυποθετει το μετρο την αυτογνωσια και την αυταρκια των ανθρωπων.σε εναν τετοιο κοσμο οι αν8ρωποι 8α ειχαν εναν ουσιαστικο και δημηουργικο βιο ο καταναλοτισμος 8α ηταν αγνωστη εννοια και το εχω δεν 8α μπορουσε να παρει την σημασια του ειμαι,ετσι σιγα σιγα οι αν8ρωποι 8α ανεπτησαν αρετες οπως η αυτογνωσια η δημηουργικοτητα η συμπονια η αληλοβοηθεια η αγαπη κα8ως 8α νοιαζονταν για την καλιεργεια του χαρακτηρα τους γιατι ο εσωτερικος κοσμος σε εναν κοσμο τετοιο 8α ειχε μεγαλητερη α3ια απο το αμαξι του γειτονα
    Ρωξανη Β2

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.